Ballroom

Quickstep (foxtrot)
De quickstep is de opvolger van de (slow) foxtrot. In 1924 gaf men deze dans de naam Quick Time Foxtrot, omdat de muziek voor deze dans te snel gespeeld werd om de figuren van de slow foxtrot op te kunnen dansen. Het ritme van de quickstep is ook anders. Dit wordt gedanst als slow-quick-quick-quick. De quickstep is uitgegroeid tot de meest gedanste dans. Het is ook de eerste dans die je op dansles leert.

Engelse Wals
De Engelse Wals is in 1921 ontstaan. De voorloper van de Engelse Wals is de Boston, die reeds in 1874 vanuit Amerika werd ingevoerd. Het woord wals betekent letterlijk draaien, in het programma van de Engelse Wals komen dan ook veel draaien voor. De passen van deze dans zijn heel zwierig en soepel. Ze lopen in een vloeiende beweging door. In een later stadium leer je bij de Engelse Wals dat je moet rijzen en dalen, waardoor het samen met de grote passen en de vloeiende bewegingen een mooie dans is om te zien.

Tango
Deze dans komt oorspronkelijk uit Argentinië. De tango is ontstaan in Buenos Aires. Voordat de tango daadwerkelijk in Europa gedanst werd riep het veel tegenstand op. De tango werd door o.a. de Franse bisschoppen en vele artsen gezien als een ordinaire dans. De voorstanders wonnen echter en in 1924 werd de tango in geheel Europa ingevoerd. De tegenwoordige tango lijkt wel enigszins op de oude Argentijnse tango, maar is absoluut niet meer ordinair te noemen. De strakke bewegingen en dan met name de hoofdacties van de dame zijn kenmerkend voor de tango.

Slow Foxtrot
Deze dans is in het begin van 1900 in Amerika ontstaan als Ragtime en werd oorspronkelijk zeer snel gedanst. Tegenwoordig wordt hij langzamer gedanst. De bewegingen in deze dans lopen soepel en in één beweging door. De slow foxtrot wordt in de volksmond ook wel gewoon foxtrot genoemd. Dat is echter niet terecht, aangezien de Foxtrot van tegenwoordig een andere dans is. Wel was dit de oorspronkelijke naam voor deze dans, maar die werd in 1924 gewijzigd in slow foxtrot.


bekend!

Ben je al benieuwd naar ons nieuwe lesrooster? Check hem hie!

Dansacademie de Klerk
Tel: 06 13 85 05 62

Hoofdvestiging Rotterdam.
Ook lessen in Bergschenhoek.