Latin

Cha-Cha
De cha-cha is de populairste van de Latijns-Amerikaanse dansen. Deze dans, in de volksmond cha cha genoemd, is in 1953 in Argentinië ontstaan vanuit de mambo. De schepper van de cha cha is Enrique Jorrin.  Het is ook een dans die je op veel soorten muziek kunt dansen. Ook op Top 40 is de cha cha goed te dansen.

Rumba
De Rumba wordt nu vaak uitgebeeld als de verleidingsdans. Het is de bedoeling van de dame de heer tijdens de dans te verleiden. De Rumba wordt ook wel gezien als de langzame Cha cha cha vanwege bijna dezelfde basisfiguren. Het moeilijke aan de Rumba is dat je maar 1 pas doet op 2 tellen.


Jive
Jive is een verzamelnaam voor verschillende dansen waaronder de Rock ‘n Roll, Boogie Woogie en de Style Swing. De Jive is ontstaan in Amerika en werd door de Amerikaanse soldaten meegebracht naar Europa tijdens de 2e wereldoorlog. Hierdoor werd de jive dus ook in Europa geïntroduceerd. Nu is het één van de eerste dansen die bij dansles geleerd wordt. De jive is tevens de snelste dans van alle dansen.

Paso Doble
De muziek van de paso doble wordt gespeeld bij stiergevechten als ‘het gevecht’ op zijn hoogst is. De dans beeldt een stierengevecht uit: De heer stelt de matador voor en de dame het rode doek. Deze dans kwam voor het eerst echt in de mode rond 1910.


bekend!

Ben je al benieuwd naar ons nieuwe lesrooster? Check hem hie!

Dansacademie de Klerk
Tel: 06 13 85 05 62

Hoofdvestiging Rotterdam.
Ook lessen in Bergschenhoek.